Resep Nggawe Lumpia Sayuran Seger Renyah

Lumpia sing diisi sayuran iki cocog kanggo cemilan sore. Rasane renyah kanthi isi sayur sing kandhel.  Luwih enak dicelupake karo saus cabai pedhes.

Lumpia utawa spring roll minangka panganan Tionghoa sing diadaptasi karo pirang-pirang negara Asia. Mula ing saben negara Asia ana varian lumpia sing khas. Kaya lumpia Vietnam sing seger lan lumpia Thailand sing pedhes. Uga ana jinis lumpia sing populer ing Indonesia, kalebu lumpia Semarang sing misuwur.

Isi lumpia beda-beda gumantung karo rasa lan bahan sing kasedhiya. Sawetara diisi ayam, daging olahan, panganan laut, malah suun lan mie utawa bihun. Uga nganggo saus pelengkap utawa celup. Saka saus lombok, saus panas lan asem nganti mayones karo botol.

Yen sampeyan pengin nggawe lumpia sing diiseni sayuran, coba resep ing ngisor iki. Mangan nalika anget, rasane krasa renyah lan krasa seger.

 Bahan lumpia sayuran:
  • 10 lembar kulit lumpia siap digunakake
  • minyak goreng
 Isian:
  • 2 sendok minyak sayur
  • 1/2 sendok teh minyak wijen
  • 2 siung bawang putih, disigar sacukupe
  • 100 g ayam, disigar kanthi alus
  • Wortel 100 g, irisan dawa nganti dawa
  • 50 g kacang ijo, diiris tipis
  • 50 g godhong Gobis, diiris tipis
  • 3 jamur kuping seger, iris kanthi alus
  • 2 sendok stok jamur
  • 1 sendhok kecap
  • 1/2 sendhok mrico lemah
  • Uyah 1 sendhok teh

 Saus lombok:
  •  Saos tomat 3 sendok
  • 250 ml banyu

Dialusna:
  • 3 cabe abang kriting
  • 2 cabe abang
  • 1 siung bawang putih
  • 1 sendhok gula
  • Uyah 1 sendhok teh

 Carane nggawe:

Isian:
 • Panasna minyak lan minyak wijen. Tumis bawang putih nganti wangi.
 • Lebokake daging pitik, aduk nganti kaku lan mateng.
 • Tambah wortel, kacang ijo lan Gobis, aduk nganti layu.
 • Lebokake kaldu jamur, kecap asin, mrico lan uyah.  Aduk nganti rada garing banjur copot.
 • njupuk sepotong kulit lumpia, isi karo 1 sendok campuran sayur-sayuran, gulung, gulungake loro-lorone banjur gulung lan lemake karo banyu.
 • Apa sing padha karo adonan liyane.
 • Panasake akeh minyak ing panci utawa wajan, ing geni panas.
 • Goreng lumpia nganti kuning emas lan garing.  Copot lan saluran.
 • Sajian karo Saus Chili.
 • Saus Chili: Campur kabeh bahan lan aduk sedela.  Copot lan adhem.

 Dadi 10 potong

 Tips:

 • Ana 2 jinis lumpia sing siap digunakake.  Seger utawa teles bunder 20 cm.  Gulungan lumpia iki gampang suwek lan garing.  Pilih kualitas sing apik.
 • Utawa nggunakake kulit kulit beku kanthi bentuk persegi dowo. Tinggalake ing suhu kamar nganti empuk lan gampang dijupuk.  Kulit lumpia jenis iki ora gampang suwek.
 • Nalika mbungkus gulungan, aja lali nutupi gulungan lumpia karo kain supaya ora garing lan suwek nalika digulung.
 • Nalika ngiseni, apike sayuran ora kenthekan.  Yen ngemot banyu, kulit bakal gampang luh lan gulungan lumpia ora bakal garing.
 • Tansah nggunakake minyak panas lan akeh supaya gulungan lumpia mateng lan garing kabeh.

Belum ada Komentar untuk "Resep Nggawe Lumpia Sayuran Seger Renyah"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel