Resep Nagasari Tepung Beras, Kue Basah kanggo Sarapan utawa Cemilan

EMAKNEWS.com - Sawetara wong mikir manawa kue tradisional angel digawe. Kasunyatane, ora kabeh kue tradisional angel digawe.

Kaya Resep Kue Nagasari ing ngisor iki. Malah kanggo sampeyan sing seneng sinau masak, resep kue Nagasari iki gampang digawe lan bisa dipraktekke ing omah.

Resep jajan nagasari

 Bahan:
  1. 2 pisang tanduk kanggo diiseni, dikukus, dikupas, dipotong separo, dipotong nganti 3 cm.
  2. 65 gram tepung sagu.
  3. 225 ml santen saka 1/4 klapa
  4. 225 gram tepung beras 700 ml santen saka 1 klapa
  5. 125 gram gula pasir 
  6. 1 sendhok uyah 
  7. 1 godhong pandan 
  8. 4 mata nangka
  9. potong godhong gedhang dadi 26 lembar, kanggo mbungkus


 Cara nggawe Nagasari:

 1. Siapke wadhah cilik.  Gawe larutan saka glepung sagu lan santen 225 ml, banjur disisihake.

 2. Siapake wajan, banjur isi glepung beras lan santan 700 ml, aduk nganti dicampur. Banjur lebokake gula, uyah, lan godhong pandan. Masak nganti umob, aduk, supaya adonan ora kobong ing sisih ngisor.

 3. Tambahno larutan tepung sagu (bertahap) ing adonan sing lagi digodhog, banjur lebokake nangka. Masak nganti rata, aduk terus. Copot adonan nalika wis rata.

 4. Siapake godhong gedhang enom kanggo bungkus. Lebokake adonan secukupe, banjur pasang gedhange ing sisih ndhuwur. Banjur tutup maneh adonan. Bungkus adonan ing godhong.

 5. Pungkasane, kukus jajan nagasari sing dibungkus ing panci sing wis dipanasake nganti 15 menit nganti mateng.

 6. Kue Nagasari siyap kanggo disajikake.

Belum ada Komentar untuk "Resep Nagasari Tepung Beras, Kue Basah kanggo Sarapan utawa Cemilan"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel