Resep Ayam Panggang Oven sing Gurih lan Krispi

EMAKNEWS.com - Ayam panggang oven cocok dienggo ing akhir minggu. Rasane gurih, empuk juicy lan ora angel digawe.

Ayam panggang minangka menu favorit sing disenengi kabeh wong. Amarga iku empuk lan sedhep. Bisa dipangan nganggo celup utawa dipangan nganggo sego lan sambel. Uga enak minangka dadi topping nasi goreng, sup mi lan bubur.

Pitik domestik kanthi daging kandel lan akeh lemak sing cocog kanggo dipanggang. Dene, pitik kampung utawa jago ukuran cilik ora cocog kanggo dipanggang amarga daginge gampang garing lan kobong amarga kandungan lemake sithik.

Yen sampeyan ora duwe panggangan pitik khusus, sampeyan bisa nggunakake wadhah utawa wadhah kaca minangka pangkalan kanggo ngobong pitik kasebut.  Yen akhir minggu iki sampeyan pengin nggawe pitik panggang sing renyah lan enak, turuti resep iki.

Ayam Panggang Oven

Bahan:
1 ekor (1.2 kg) ayam negeri
garam kasar
100 ml minyak sayur
100 ml kecap/shoyu

Bumbu:
7 siung bawang putih
20 g bawang bombay
1/2 sdt merica butiran
1/2 sdt ketumbar
1 cm jahe
1 sdm garam
Olesan:
2 sdm mentega
1 sdm madu

Carane nggawe:
  • Cuci pitik ing sangisore banyu sing mili nganti kabeh rereget lan getih tetep larut banjur entas. 
  • Blonyohi pitik nganggo uyah kasar karo digosok kanthi rata ing awak ayam.
  • Bilas nganggo banyu sing resik, entas. Lap pitik nganggo kertas pawon nganti garing. 
  • Bumbu: alusna lan campur kabeh bahan nganti rata.
  • Campur bumbu alus nganggo kecap nganti rata.
  • Olesake bumbu alus sing digiling ing saindhenging awak pitik ing weteng lan ing sangisore kulit. Menengno nganti 30 menit.
  • Siapke wadhah utawa oven sing tahan panas.  Lebokake foil aluminium lan olesi minyak. 
  • Panggang ing oven sing wis digawe panas ing suhu 180 C, suwene 45 menit - 1 jam.
  • Yen 10 menit sadurunge wayah panggang entek, olesi kabeh awak pitik nganggo bahan kasebut.  Panasake duwure oven lan panggang nganti pitik garing.
  • Copot, wenehi sawetara menit.
  • Potong-potong lan hidangno.. (kanggo 8 porsi) 

 Dadi 8 porsi. 

Belum ada Komentar untuk "Resep Ayam Panggang Oven sing Gurih lan Krispi"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel